Jogurt kawowy

Jogurt kawowy

Jogurt kawowy to oryginalny i zdrowy przepis idealny na poranne pobudzenie. Ten smakowity deser łączy w sobie gładkość jogurtu i intensywność kawy, wynik to prawdziwie wyrafinowane połączenie smaków. Kremowy jogurt i aromatyczna kawa tworzą nieodpartą kompozycję. Doskonała propozycja dla miłośników kawy, którzy chcieliby spróbować czegoś nieco innego. Szybki i prosty w przygotowaniu, jogurt kawowy to również niesamowite źródło energii. Idealny na deser, drugie śniadanie do pracy czy szkoły, a także jako przekąska zarówno na co dzień, jak i na specjalne okazje.

Składniki:

  • 2 łyżeczki dobrej kawy rozpuszczalnej
  • Cukier puder do smaku
  • 2 łyżki wody
  • 1 duży jogurt naturalny

Jogurt kawowy – jak zrobić?

  1. Kawę zaparzamy w przegotowanej wodzie. Studzimy. Wlewamy do niej jogurt i miksujemy. Słodzimy do smaku wg uznania (około 1 łyżki). Rozlewamy do pucharków i dekorujemy herbatnikami i tartą czekoladą.

Jogurt kawowy – dodatkowe informacje

To doskonały pomysł na deser, który wspaniale zastępuje nam popołudniową kawę. Smakiem przypomina lody kawowe.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Joguretka
Następny przepis: Jogurt naturalny domowym sposobem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode