Kakao na mleku z cynamonem

Kakao na mleku z cynamonem

Podjedź sobie ciepłe, lekko pikantne kakao, które otuli Cię swoim smakiem nawet w najchłodniejsze zimowe wieczory. Ten przepis na dobrą i pyszną czekoladę na mleku z dodatkiem cynamonu to kwintesencja komfortowego komfortu. Cynamon dodaje przyjemnej głębi i tajemniczości, podnosząc klasyczne kakao na wyższy poziom. Prosty, łatwy i szybki do zrobienia, ten wyjątkowy napój jest perfect nawet dla początkujących kucharzy. Posiłek ten jest idealny do podgrzewania po długim dniu na powietrzu, lub do przytulania z dobrą książką. Bez względu na to, kiedy go pijesz, ten przepis na kakao na pewno stanie się twoim ulubionym.

Składniki:

  • (1 porcja)
  • 250 ml mleka
  • 2-3 łyżeczki gorzkiego kakao
  • 2 łyżeczki cukru (lub wg uznania)
  • 1/3 łyżeczki cynamonu

Kakao na mleku z cynamonem – jak zrobić?

  1. Kakao z cukrem i cynamonem należy wymieszać w niewielkiej ilości mleka (*). Resztę mleka podgrzać, a następnie dodać do niego mieszankę z kakao. Całość dokładnie połączyć i zagotować.
    (*Kakao połączone z cukrem i cynamonem można wymieszać z ciepłym mlekiem, a następnie zagotować – nie przerywając mieszania. Inni również kakao zalewają gorącym mlekiem, lecz pierwszy sposób jest gwarancją na uniknięcie grudek.)

Słowa kluczowe: przepis na dobre kakao, przepis na pyszne kakao, kakao z mlekiem, kakao przepis

Kakao na mleku z cynamonem – dodatkowe informacje

Jedni robią je na wodzie, lecz ja preferuję mleko.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Kajmakowy sernik na zimno
Następny przepis: Kakaowa rolada z mascarpone

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode