Łosoś grillowany z masłem cytrynowym
Łosoś, który jest jednym z najzdrowszych ryb, stanowi podstawę tego eleganckiego, ale prostego przepisu. Łosoś grillowany z masłem cytrynowym to danie, które zadziwi swoim smakiem i aromatem. Grillowany łosoś, który jest soczysty i delikatny, jest podawany z sosem cytrynowym, który dodaje mu smaku i świeżości. Perfekcyjne smażenie łososia na patelni grillowej to sposób na zachowanie jego naturalnych smaków i walorów odżywczych. Jest to doskonały pomysł na szybkie i zdrowe danie każdego dnia. Wypróbuj na swojej patelni grillowej sprawdzony przepis na łososia aromatyzowanego masłem cytrynowym.
admin
Składniki:
- 60 dag fileta z łososia
- sok z jednej cytryny
- skórka otarta z jednej cytryny
- sól
- pieprz
- 3-4 łyżki masła
Łosoś grillowany z masłem cytrynowym – jak zrobić?
- Łososia umyj i wysusz. Posól i popieprz.
- W rondelku rozpuść masło, dodaj sok z cytryny i skórkę cytrynową.
- Łososia smaż na patelni grillowej po ok. 6-8 minut z każdej strony. W czasie smażenia polewaj masłem cytrynowym.
- Podawaj z ulubionymi surówkami.
xxxx – dodatkowe informacje
Jeśli masz filet ze skórą, odetnij ją ostrym nożem.