Łosoś grillowany z masłem cytrynowym

Łosoś grillowany z masłem cytrynowym

Łosoś, który jest jednym z najzdrowszych ryb, stanowi podstawę tego eleganckiego, ale prostego przepisu. Łosoś grillowany z masłem cytrynowym to danie, które zadziwi swoim smakiem i aromatem. Grillowany łosoś, który jest soczysty i delikatny, jest podawany z sosem cytrynowym, który dodaje mu smaku i świeżości. Perfekcyjne smażenie łososia na patelni grillowej to sposób na zachowanie jego naturalnych smaków i walorów odżywczych. Jest to doskonały pomysł na szybkie i zdrowe danie każdego dnia. Wypróbuj na swojej patelni grillowej sprawdzony przepis na łososia aromatyzowanego masłem cytrynowym.

Składniki:

  • 60 dag fileta z łososia
  • sok z jednej cytryny
  • skórka otarta z jednej cytryny
  • sól
  • pieprz
  • 3-4 łyżki masła

Łosoś grillowany z masłem cytrynowym – jak zrobić?

  1. Łososia umyj i wysusz. Posól i popieprz.
  2. W rondelku rozpuść masło, dodaj sok z cytryny i skórkę cytrynową.
  3. Łososia smaż na patelni grillowej po ok. 6-8 minut z każdej strony. W czasie smażenia polewaj masłem cytrynowym.
  4. Podawaj z ulubionymi surówkami.

xxxx – dodatkowe informacje

Jeśli masz filet ze skórą, odetnij ją ostrym nożem.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Łosoś marynowany
Następny przepis: Łosoś na parze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode