Warzywa gotowane w ziołowym masełku

Warzywa gotowane w ziołowym masełku

Jesteś fanem zdrowego odżywiania i cenisz sobie bogate w smaku dania? Przepis na „Warzywa gotowane w ziołowym masełku” jest przygotowany specjalnie dla Ciebie. Połączenie różnorodnych warzyw z wyrazistym masełkiem ziołowym to prawdziwa gratka dla smakoszy. Ta aromatyczna opcja to doskonałe, proste i szybkie danie, które zachwyci zarówno na co dzień jak i podczas specjalnych okazji. Bez względu na pory roku, wykonując ten przepis, zawsze możesz wprowadzić do swojego jadłospisu odrobinę świeżości. Zdrowe, kolorowe i niesamowicie smaczne – takie są gotowane warzywa w ziołowym masełku!

Składniki:

  • groszek w puszce
  • kukurydza w puszce
  • paczka mrożonych warzyw
  • kostka masła
  • zioła prowansalskie
  • koperek

Warzywa gotowane w ziołowym masełku – jak zrobić?

  1. Miękkie masełko mieszamy z ziołami prowansalskimi i drobno posiekanym koperkiem. Całość roztapiamy i dodajemy pozostałe składniki. Dolewamy odrobinę wody i dusimy tak długo aż zmiękną warzywa.

Warzywa gotowane w ziołowym masełku – dodatkowe informacje

Do masełka można dodać czosnek.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Warstwowa sałatka z porem i śledziami
Następny przepis: Warzywa na parze w serowym beszamelu

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode