PIECZARKI FASZEROWANE FETĄ

PIECZARKI FASZEROWANE FETĄ

Pieczarki faszerowane serem feta to wykwintna, ale łatwa do przygotowania przekąska lub dodatek do obiadu. Są to duże pieczarki, które są nadziewane wyrazistym i kremowym serem feta. Ten przepis pochodzi z kuchni śródziemnomorskiej i jest doskonałym połączeniem polskiej i greckiej kuchni. Te smaczne i sycące pieczarki faszerowane są idealne, gdy masz ochotę na coś pikantnego, ale niekoniecznie chcesz spędzić cały dzień w kuchni. Taki przysmak to nie tylko gratka dla podniebienia, ale też atrakcyjne danie na stole, które z pewnością zwróci uwagę Twoich gości.

Składniki:

  • 6 dużych pieczarek bez nóżek
  • 1 opakowanie sera feta
  • Jajko
  • Bułka tarta
  • Olej do smażenia

Pieczarki faszerowane fetą – jak zrobić?

  1. Pieczarki dokładnie myjemy i usuwamy nóżki.
  2. Następnie porcjujemy ser feta na 6 części i wypełniamy pieczarki serem.
  3. Pieczarki wkładamy do jajka stroną z serem, a następnie obtaczamy w bułce.
  4. Smażymy na złoto na rozgrzanym oleju kładąc stroną z bułką na patelnie ale z obu stron i gotowe.
  5. Tak wygląda pieczarka po przekrojeniu. Smacznego.

PIECZARKI FASZEROWANE FETĄ – dodatkowe informacje

Pieczarki faszerowane serem feta są świetnym pomysłem na smaczną przekąskę. Ta potrawa najlepiej smakuje na gorąco.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Pesto bazyliowo-pietruszkowe z pestkami słonecznika
Następny przepis: Pieczarki faszerowane kaszą gryczaną z piekarnika

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode